Toch nog Kerstmis

Toch nog Kerstmis

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
In dit boek nu eens geen vals beeld van Kerstmis als een aaneenschakeling van harmonieuze dagen, zoals vaak voorgespiegeld door tijdschriften en sociale media.
In alle verhalen hangt over de dagen voor Kerstmis een sombere, door pech of andere narigheid veroorzaakte grauwe sluier. De komst van het kerstfeest weet daarin toch elke keer weer verandering te brengen.
De verrassende en soms zelfs hilarische ontknoping wordt steevast begeleid door het vallen van sneeuw, een kerstfenomeen dat door de klimaatverandering dreigt te verdwijnen. Daarom krijgt sneeuw een ereplaats als einde van de rode draad die de rampzalige toestanden met piano's, kalkoenen, financiële ellende en foute vakanties met elkaar verbindt.
Heerlijke verhalen om in je eentje te lezen of om voor te lezen tijdens een kerstdiner met familie en/of vrienden. Dan worden het toch nog harmonieuze kerstdagen.
Auteur Enno van der Schans (1945) heeft zijn leven lang als advocaat gewerkt. Hij heeft het schrijven van juridische teksten verruild voor het spelen van jazzmuziek op de piano. Dat dit om een oude liefde gaat blijkt uit het autobiografisch getinte verhaal over de Bakfietspianist.
Zijn broer Roelof van der Schans heeft zijn sporen verdiend als docent Tekenen en illustrator van kinder- en jeugdboeken. Zijn illustraties in dit boek sluiten zo goed aan bij de verhalen, dat je bijna vermoedt dat de beelden er eerder waren dan de woorden.
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
15 november 2018
ISBN
9789491707179
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Net even anders

door: EMBV 1 like
Een erg leuk boekje voor de kerst, met net niet die zoetsappige kerstverhalen, maar net even iets anders, vele dingen erg herkenbaar. Alle verhalen worden ondersteund door prachtige en kleurige prenten. Het boekje heeft 13 verschillende verhalen, die allemaal erg vlot lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook