Tromps Armada

9

In de zomer van 1639 staat Cornelis Telman, scheepsbouwer uit de Zaan, in de haven van Rotterdam en kijkt naar de bedrijvigheid om zich heen. Hij heeft voor de Rotterdamse Admiraliteit een nieuw, revolutionair oorlogsschip gebouwd, het onverslaanbare fregat De Rode Leeuw. Dan wordt er, vlak voor zijn ogen, een brute moord gepleegd. Enkele mannen overvallen een schipper en tot zijn grote schrik is een van de aanstichters een lid van de Admiraliteit. En die heeft hem, een belastende ooggetuige, opgemerkt, en zet onmiddellijk de moordenaars op zijn spoor.

Met het oog op het landsbelang wordt Evan Sharpe direct door de Admiraliteit ontboden. Hij wordt ingelicht over de onverwachte verdwijning van scheepsbouwer Telman: gevreesd wordt dat deze wellicht - met zijn geheimen - naar de Spanjaarden is overgelopen, of dat hij door hen ontvoerd is, met alle gevolgen van dien. Hoe dan ook, Sharpe krijgt de opdracht de scheepsbouwer op te sporen, voordat de Spanjaarden hem te pakken krijgen.

Vanaf dat moment ontwikkelt zich een lange zoektocht, die Sharpe van de Zaanstreek via Leiden en Rotterdam naar Brugge en ten slotte naar Duinkerken voert. En voortdurend zitten een moordenaar en diens handlangers hem op de hielen. En alsof dat nog niet genoeg is moet Sharpe ook nog een ontdekken dat zijn verloofde Patricia steeds meer naar haar nieuwe vriend trekt...

Verschenen in
Serie
Evan Sharpe (2)
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
24 november 2009
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061125006 , 9789045202396

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Zeeslagje

door Chris Derks op 04-02-2010

Wouter van Mastricht (1947) is afgestudeerd als cultuurhistoricus. Zijn hele werkzame leven heeft hij, in dienst van een aantal grote concerns jaarverslagen, toespraken, persberichten etc. geschreven. Omdat hij wat meer vrije tijd kreeg, zag hij kans een vrij succesvol kinderboek te schrijven. Aangespoord door dit succes schreef hij Spaans vuur, een boek voor volwassenen. In dit boek komt zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic