Tsitsikamma

3

Gerhardt nodigt zijn familie uit om de week voor Kerstmis samen in Tsitsikamma door te brengen. Hij haalt zelfs zijn dementerende vader Eben op uit het verzorgingstehuis. Het is een ongemakkelijke samenkomst. Over de gevangenisstraf van een neef, wordt gezwegen. Er zijn spanningen tussen tante Dorothea en haar kinderen en de kinderen onderling. De zwarte echtgenoot van Juliana ligt ook niet goed in de familie. Aan de oppervlakte houden deze beschaafde, welgestelde mensen zicht goed, totdat in een helder moment Eben de deksel van beerput licht. Hét moment om af te rekenen met het verleden. In een paar pennenstreken zet Murray een familie neer die de schijn probeert op te houden, maar weet dat ze eens de waarheid onder ogen moeten zien.

Oorspronkelijke titel:
'n Tapisserie met klein diere
Vertaler:
Riet de Jong-Goossens
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Riet de Jong-Goossens
Laatste editie
22 oktober 2009
Uitgeverij
Ailantus
ISBN
9789089530257
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Tsitsikamma

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Na een trage, lange aanloop waarin het verleden en heden van alle hoofdpersonen uitgediept wordt op het moment dat ze arriveren in het huis van Gerhardt in Tsitsikamma, begint het verhaal van de bijeenkomst. De familie van Gerhardt bestaat uit zijn dementerende vader Eben, zijn tante Dorothea (zus...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic