Uit het licht

15

Uit het licht van M.O. Walsh is een betoverende roman over een idyllische jeugd in het zuiden van de VS die wreed wordt verstoord. Een boek zo intens als De wijde hemel en zo beklemmend als De zelfmoord van de meisjes.

Als in de zomer van 1989 een populair vijftienjarige meisje verkracht wordt, blijkt het vriendelijk ogende stadje Baton Rouge ook een donkere kant te hebben. Uit het licht, dat wordt verteld door een van de vier verdachten, is het verhaal van een idyllische jeugd die verstoord wordt door een afschuwelijke gebeurtenis, met hartverscheurende gevolgen. Over gezinnen die uit elkaar vallen, een allesoverheersende verliefdheid van een puber, en de vraag of het beter is de waarheid te openbaren of te verzwijgen.

Uit het licht van M. O. Walsh is een bijzonder indringende roman over de waarde van familiebanden, de kracht van herinnering en ons vermogen om te vergeven.

‘Neem de tijd en laaf je aan dit zuidelijke verhaal, in al zijn weelderige geuren en kleuren. De laatste pagina is even schitterend als de eerste.’ – Kathryn Stockett, auteur van de bestseller Een keukenmeidenroman

‘Een excellent debuut.’ – Entertainment Weekly

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
11 juni 2015
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789041426192 , 9789026331640 , 9789462533134


Bestel dit luisterboek voor  €15,95 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Uit het licht

door: Claar van Lieshout 1 like
‘Baton Rouge,Louisiana Ze was vijftien Het gebeurde in de zomer van 1989 en er werd niemand gearresteerd' Langzaam vooruit krabbelend verhaal uit het diepe Zuiden van De Verenigde Staten. Een lome sfeer, een verschrikkelijke gebeurtenis en een gevoel van naderend onheil wat zich aan mij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic