Uitgestotenen, de

1

Engeland, begin zeventiende eeuw. Sarah, een oudere vrouw met een sterke wil, komt in verzet tegen de heer en meester van haar dorp, Sam Ridley. Als ze hiervoor wreed bestaft wordt voor het oog van de hele dorpsgemeenschap, neemt ze op een onvergetelijke en onvergeeflijke manier wraak. Dan ontvlucht ze voorgoed haar dorp.
Al gauw ontmoet ze Bill, een zondeneter, die gelooft dat hij is besmet door de misdaden van doden die zonder absolutie zijn gestorven. Sarah ontfermt zich over de jongen en probeert hem op haar manier te genezen, al moet ze daarvoor ook de confrontatie met haar eigen pijnlijke herinneringen aangaan. Tussen Sarah en Bill ontstaat een hechte band.
Samen met Mary, een jonge vrouw die met hun hulp weet te ontsnappen uit een liefdeloos en gedwongen huwelijk, vluchten ze naar de kust. En al die tijd worden ze achtervolgd door de martelende vraag: zal Sam Ridley hen weten te vinden?
De reis eindigt in een confrontatie die alle verhoudingen tussen dit opmerkelijke drietal verandert.

In rauwe, ongepolijste taal laat Beahrs een van de boeiendste perioden uit de Engelse geschiedenis tot leven komen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Dorienke de Vries
Laatste editie
29 maart 2010
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023993322
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic