Uitweg

,

3

In Uitweg beschrijven psychiater Boudewijn Chabot en journaliste Stella Braam manieren om waardig en omringd door dierbaren afscheid van het leven te nemen.
In deze vijfde herziene editie van Uitweg is naast stoppen met eten en drinken of het innemen van een dodelijke combinatie van medicijnen ook een nieuwe methode voor zelfeuthanasie
opgenomen: heliumgas. Helium werkt snel, doeltreffend en zonder gevaar voor de naasten die aanwezig zijn en is legaal in Nederland en Vlaanderen te koop.

Sinds de verschijning in februari 2010 heeft Uitweg voor een aardverschuiving gezorgd. Waar hulp bij zelfdoding voorheen onbespreekbaar was, is het volgens artsenorganisatie KNMG artsen nu toegestaan om (als euthanasie niet mogelijk is) de in dit boek behandelde methoden ter sprake te brengen bij patiënten met een doodswens.
De website www.eenwaardiglevenseinde.nl brengt verslag uit over de mensen die na lezing van Uitweg zijn overleden door een van de beschreven autonome methoden.

Via www.heliumthuissterven.nl kunt u de heliumfilm bestellen.

De uitgever en de schrijver van dit boek willen op geen enkele wijze een impulsieve, eenzame en verminkende zelfdoding bevorderen. Er is hen geen onderzoek bekend waaruit blijkt dat de informatie die hier wordt geboden de drempel voor suïcide verlaagt. De uitgever en schrijver van dit boek zijn niet aansprakelijk op welke wijze dan ook, voor de gevolgen die de interpretatie door de lezer van dit boek op de lezer zelf dan wel op derden zouden kunnen hebben. De uitgever en de schrijver van dit boek beogen op geen enkele wijze lezers, onder wie patiënten, artsen, hulpverleners en vertrouwenspersonen, ertoe te bewegen buiten de grenzen van geldende wet- en regelgeving te treden.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
217
Laatste editie
14 februari 2012
Uitgeverij
Singel Uitgevers
ISBN
9789038895093 , 9789038800493 , 9789038893273 , 9789038804538

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Uitleg van een waardige zelfgekozen dood

door: Mary 1 like
Als het leven geen betekenis meer heeft, te zwaar of te pijnlijk wordt en geen arts wil je helpen menswaardig te sterven, wat dan? Nadat die vraag mij werd gesteld dit boek gelezen waarin op duidelijke, goed begrijpelijke wijze de mogelijkheden voor een zelf gekozen dood wordt beschreven. De hoe,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic