Vannacht is de wereld gek geworden

3

Karel Glastra van Loon was als journalist op het Plein van de Hemelse Vrede toen dat door het Chinese leger werd bestormd. Hij reisde door Armenië ten tijde van de oorlog met Azerbeidzjan, deed vrijwilligerswerk in het Nicaragua van de Sandinisten, was in Koeweit vlak na de bevrijding, bezocht Leningrad in de nadagen van de Sovjet-Unie en reisde door Borneo om de racistische denkbeelden van zijn grootvader te doorgronden. In Vannacht is de wereld gek geworden doet hij verslag van zijn bevindingen, niet als journalist maar als schrijver.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Laatste editie
15 februari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
ISBN
9789491567285
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Zeer aangenaam, licht verteerbaar en stemt toch tot nadenken

door: Bert van Brakel 1 like
Zojuist het debuut van de helaas te vroeg overleden Karel Glastra van Loon uitgelezen. Titel van het boek ‘Vannacht is de wereld gek geworden’. Het bestaat uit 6 verschillende verhalen van ieder zo’n dertig tot veertig bladzijden lang.
Prachtig! De auteur verweeft zijn eigen ervaringen als...

Recensie Vannacht is de wereld gek geworden

door: StefanJ 1 like
Wat vind ik er nou van, vroeg ik me tijdens het lezen van Vannacht... veelvuldig af. Tsja, ik vind het gewoon niet zo goed. De Passievrucht vond ik fraai, vanwege de lichte toon waarin het geschreven is - hoewel het verhaallijntje flinterdun is. Ik vond deze verhaaltjes te makkelijk, te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic