Veertien soorten eenzaamheid

6

Top25's 1
De verschijning van de Nederlandse vertaling van Revolutionary Road ging vergezeld van een ware lawine aan lyrische kritieken. De verhalen die onder de titel Veertien soorten eenzaamheid zijn verschenen zijn van hetzelfde adembenemende niveau.
Amerikanen houden van een happy end. Maar in Richard Yates' romans en verhalen is het vanaf het eerste moment duidelijk dat ieders leven zich langs onvermijdelijke lijnen in de richting van een ongelukkig, eenzaam einde beweegt. De verrassing van Yates' verhalen zit in de manier van vertellen, in zijn scherpe waarneming en geestige formuleringen. Het zijn verhalen waar je ondanks alle ellende om moet glimlachen, zoals ook de grote humoristen van deze aarde zelden iets vrolijks vertellen maar zich bedienen van drama om dat te kunnen larderen met humor. In deze bundeling van een deel van zijn lange en korte verhalen toont Yates zich een meester in dit genre.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Marijke Emeis
Laatste editie
12 mei 2004
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029556712
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic