Ver weg van het stadsgewoel

22

Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 7 Top25's 2

De titel is ironisch: alle hoofdpersonages zijn mensen vol gevoel die het plattelandsleven niet als rustig of kalm ervaren. De roman draait om een onafhankelijke vrouw, Batsheba Everdene, die zo moedig is conventies te negeren en zelfstandig een boerderij te beheren. Ze heeft drie aanbidders wier levens onvermijdelijk met elkaar verstrengeld raken.
Ver weg van het stadsgewoel is een poëtische roman. Hardy begon als dichter en schreef daarna pas romans. Later keerde hij terug naar de poëzie. Juist in zijn romanfase schreef hij prachtige regels; gedeelten uit dit boek zijn ooit geschreven als blanke verzen. Het resultaat is verbluffend.
Dit meeslepende boek is nooit eerder in het Nederlands vertaald. Marcel Otten - vooral bekend om zijn prachtige vertalingen uit het IJslands - slaat met de vertaling van dit werk nieuwe wegen in.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
02 februari 2016
Uitgeverij
Athenaeum
ISBN
9789025300487 , 9789025300494


Artikelen over Ver weg van het stadsgewoel

Hebban Sterrenparade (4)
14 februari 2016 1 like
  Meer artikelen


Door lezers

Ketting van mooie woorden / Mijn ontdekking van de intertekstualiteit
30 september 2018 22 reacties
Elegieën / Boekenvirus getackeld!
11 mei 2018 33 reacties
Literatuur Club / Topboeken van januari en februari
04 maart 2018 72 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Hyperactieve personages in hedendaagse liefdesroman uit 1874

door VictorDLV op 11-04-2016

Prachtige, broeierige kostuumfilm natuurlijk, Far from the madding crowd. In het boek waar de film op is gebaseerd liegen de dialogen er ook niet om. Bijvoorbeeld als Batsheba en haar bedrijfsleider Gabriel Oak weer ’s ruzie hebben: " ‘Ik wil dat je verdwijnt’, gebood ze, en haar trillende stem duidde erop dat ze verbleekte, hetgeen niet te zien was. ‘Blijf niet langer op deze boerderij. Ik wil...


Lezersrecensies (1)

Liefde op het platteland

door: maxima 1 like
Deze roman geldt terecht als een van de grote liefdesverhalen uit de Victoriaanse tijd. Hoewel de titel anders suggereert zijn alle hoofdpersonages mensen vol gevoel en ervaren het plattelandsleven niet als rustig of kalm. De roman draait om Batsheba Everdene, die zo moedig is om conventies te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic