Verborgen stem

5

Spots 2

Voor Shahaabs twintigste verjaardag wordt een groot feest gegeven. Familie en vrienden zijn bijeen, maar zelf vlucht hij naar boven, naar zijn kamer. Daar denkt hij na over de mensen om hem heen: de buurtkinderen die hem pestten, zijn vader met wie hij een moeizame relatie had, zijn nicht met wie hij moest wandelen zodat zij haar vriendje kon ontmoeten en zijn moeder die hem toch altijd weer in bescherming nam. Iedereen beschouwt hem als een onnozel kind omdat hij tot zijn zevende niet sprak: niemand heeft door dat het zwijgen zijn manier van protest was. Uiteindelijk zijn het de liefde en het begrip van zijn grootmoeder die Shahaab de moed gaven om de stilte te verbreken.

Verborgen stem is een hartverscheurende roman over een jeugd in het Iran van de ayatollahs, met op de achtergrond de permanente dreiging van de morele politie en de revolutionaire comités.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
11 augustus 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026334283 , 9789026334290


Door lezers

Literatuur Club / We love Lit LandenChallenge: Noord-Afrika en Midden-Oosten
20 augustus 2017 21 reacties
Smakelijk lezen / Verborgen stem – Parinoush Saniee
13 december 2016
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

Een voorzichtige, maar aangrijpende roman

door Mads Bruynesteyn op 04-10-2016

In Iran verschijnen niet veel boeken. Toch lezen de Iraniërs veel. Vaak zijn het boeken van mannelijke auteurs, maar de vrouwelijke auteurs zijn in opkomst en worden steeds populairder. Parinoush Saniee is één van hen. Haar vorige boek, Verlangen naar vrijheid, verscheen al eerder in het Nederlands en nu ligt ook haar tweede boek in de schappen. In Verborgen stem vertelt ze over het doofstomme...


Lezersrecensies (1)

ontroerend en hoopvol pleidooi voor liefde

door: Sigried 1 like
De Iraanse Parinoush Saniee beschrijft in ‘Verborgen stem’ de ontwikkeling van Shahaab, een Iraans kind dat niet durft praten, maar geeft onderliggend ook heel wat maatschappijkritiek. Shahaab is een fantasievolle kleuter die de wereld volgens zijn eigen regels en wetten indeelt. Wanneer hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic