Verhalen voor de vossenbroertjes

, ,

1

De jonge vosjes Rosseel en Reinaerdijn groeien op zonder vader. Hij is al zo lang weg dat ze hem zich nauwelijks kunnen herinneren. Volgens de verhalen van hun moeder was hij een held. Als de vosjes tijdens het stelen van een worst door beer Bruun worden betrapt en naar huis worden gebracht, blijkt dat Bruun hun vader Reinaert goed heeft gekend. Hij vertelt hen verhalen over hem. Avond na avond hangen de vosjes aan zijn lippen. Maar de verhalen die Bruun vertelt gaat niet over een held, maar over een sluwe vos. Klopt dat wel? Lida Dijkstra schreef een prachtig vervolg in stijl op Van den vos Reynaerde. Met haar kennis van de middeleeuwen roept ze een kleurrijke wereld vol details op. De illustraties van Thé Tjong-Khing, die drie keer de Gouden Penseel won en voor zijn gehele oeuvre is bekroond met de Max Velthuijs-prijs, maken dit verhaal tot een feest om (voor) te lezen en te bekijken.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
17 september 2011
Uitgeverij
Pimento Kinderboeken
ISBN
9789049924683

Lezersrecensies (1)

Sprankelend

door: Ton Jansen 1 like
Met het oog op de nieuwe en nu al veel geprezen uitgave van Koos Meinderts over Reinaert de Vos nog maar eens het boek over de twee zoontjes bekeken en gelezen. Een woord is van toepassing op deze literaire uitgave: fenomenaal. Het sprankelt in woord en beeld van de eerste tot de laatste bladzijde....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic