Verlangen naar chocolade

11

Tegen het decor van de zich ontwikkelende wereldstad Barcelona schildert Care Santos de levens van Sarah, Candida en Mariana. Drie totaal verschillende vrouwen uit drie verschillende eeuwen, die eenzelfde verlangen naar chocolade delen. En dat alles vertelt Santos achterstevoren, vanuit het heden terug naar het verleden, met een chocoladekan als verbindend element.

Sarah onderhoudt in de twintigste eeuw een gepassioneerde relatie met de uitvinder van drie chocoladebonbons. Candida, in de negentiende eeuw, zoekt naar meer spanning dan de verfijnde chocolade die haar echtgenoot maakt en gaat er met een Napolitaanse tenor vandoor. Mariana is het middelpunt van een complot, wanneer de koningen van Frankrijk en Engeland het geheim van haar cacaobonenmaler willen bemachtigen. Mariana krijgt de uiterst kostbare chocoladekan als geschenk, die na allerlei verwikkelingen via Candida uiteindelijk in handen van Sarah komt – en in stukken valt.

Tegelijk met deze zeer onderhoudende verhaallijnen vertelt Care Santos de geschiedenis van chocolade op een zo aanstekelijke manier dat het water je in de mond loopt.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
14 januari 2016
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426474 , 9789028441637

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijHebban recensie

    Geertje Otten Hebban Recensent

Driehoek van zeer verschillende vrienden

door Geertje Otten op 30-04-2016

Een cover in grijstinten, chocoladebruine titel, een meisje met een rood jasje en rood hoedje, een chocoladebruine achterflap: de roman Verlangen naar chocolade van Care Santos is bepaald geen blikvanger. In de roman wordt het leven van drie vrouwen beschreven: Sara, Candida en Mariana. Totaal verschillende vrouwen die leven in verschillende eeuwen. Toch is er een aantal zaken dat hen bindt: de...


Lezersrecensies (1)

Tegenvaller...

door: Petra Wiggers 1 like
De titel van het boek sprak mij heel erg aan. Ik had er heel veel van verwacht en in het begin leek het me ook heel leuk. Tot het boek ineens overging in een heel andere familie in een totaal ander tijdperk. In eerste instantie vond ik dat nog wel aardig maar gaandeweg begon het boek me erg te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic