Verleid?! in maritieme valkuil

0

Ger van Dijk heeft zich als vrijwilliger aangemeld bij het "Jan Blanken Museum Droogdok" in Hellevoetsluis. Met zijn ervaring als scheepsmachinist denkt hij zich daar nuttig te kunnen maken. Hij komt in contact met de jonge schipper van een oude viskotter. Ze liggen elkaar en worden grote vrienden. Dan wordt Ger gevraagd om te helpen bij wat klusjes aan de oude dieselmotor op de kotter. Dat loopt echter geheel uit de hand. Door naiviteit en heel veel enthousiasme komt hij ver van huis in de grootste problemen.

Auteur Gerard H. Nijmeijer heeft in de jaren '60 en '70 als scheepswerktuigkundige vele zeereizen op zowel de oostkust als westkust van Zuid Amerika gemaakt. De meeste reizen waren op lijndiensten van de Kon. Hollandsche Lloyd en de KNSM. Daar tussendoor een paar reizen op ertstankers van de Nederlandse Ertstanker Mij.(NETM), waarvan een met noodlottige afloop (Jacob Verolme). Na zijn vaarperiode aanvaardde hij een walbaan in de elektriciteitsproductie. Aansluitend volgden banen in de olie- en aardgaswinning, zowel onshore als offshore. Zijn belevenissen hebben jaren later geleid tot het schrijven van diverse spannende romans, waaronder "Verleid?! in maritieme valkuil".
Verschenen in
Laatste editie
22 juli 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402129823 , 9789402136982
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic