Vertrokken

5

Artikelen 2

De twaalfjarige Johanna is met haar vriendinnetje naar het circus. Het valt tegen, ze hadden er meer van verwacht. Dan horen ze het gebrom van vijandige vliegtuigen die over komen. Wat niemand verwacht gebeurt die nacht: Dresden wordt gebombardeerd. De grote kunststad wordt in één nacht totaal vernietigd. En door die brandende stad zoekt Johanna de weg terug naar huis. De rivier over, door het station en het stadspark. Maar thuis treft ze een verdwaasde moeder. Johanna heeft maar één keus: weg uit deze stad. In filmische beelden en met grote helderheid beschrijft Coulonges hoe een jong meisje in een paar maanden moet leren het heft in eigen hand te nemen, liefde te missen en te krijgen, en belangrijke keuzes te maken.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
08 juni 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818633 , 9789046818626


Artikelen over Vertrokken

Leesclubboek: Vertrokken
25 maart 2015 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Inge Deutekom Hebban Recensent

Alles stort in

door Inge Deutekom op 27-02-2015

“Ze had het gevoel dat er iets onherstelbaars was gebeurd, dat deze nacht hen tot het einde toe vijandig gezind zou zijn en dat ergens een boze kracht had besloten zich op hen te wreken door hen te verpletteren, door de lava te rollen en hun leven voor altijd omver te gooien. Ze had zin om te schreeuwen: Ik heb niets gedaan, ik heb niets gedaan! Maar tegen wie? Tegen wat?”

Vol verwachting zit de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic