Verwarde personen zijn het probleem niet

0

Steeds meer mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) wonen zelfstandig. Opnames zijn van zo kort mogelijke duur. In 'Verwarde personen zijn het probleem niet' zet Piet-Hein Peeters het licht op de zorg die deze mensen krijgen.
Op basis van research en interviews met twintig betrokkenen - bestuurders, deskundigen, zorgverleners, cliënten - trekt hij de conclusie dat mensen met een EPA gevraagd worden van de wal op het schip te stappen, terwijl het schip verder weg is komen te liggen. En deze groep bestond al niet uit de beste zwemmers.
Peeters laat zien dat de kwaliteit van de op dit moment geboden zorg inderdaad een bron is van de explosieve groei in het aantal verwarde personen. Hij formuleert uiteindelijk drie vragen die volgens hem belangrijk zijn in de noodzakelijke verbetering van de zorg voor deze zeer kwetsbare mensen.
Piet-Hein Peeters is journalist en hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde in 2012 met Cindy Cloïn 'Onder het mom van zelfredzaamheid' en in 2013 met Jasper Loots 'De gemeenteraad heeft geen toekomst'.
Over 'Onder het mom van zelfredzaamheid' schreef de Volkskrant:
"Met kennis van zaken en met een prikkelende nieuwsgierigheid, maar zonder te verzanden in partijpolitieke of ideologische scherpslijperij, zetten de auteurs de discussie over de verzorgingsstaat op scherp."
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
16 oktober 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789078709213

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic