Verwarring in het land van Henk & Ingrid

0

Nederlanders willen van oudsher normaal doen, dan doen we immers al gek genoeg. Maar doen we wel zo normaal, vandaag de dag? Nederland is een land op drift, in verwarring, bevolkt door een groot aantal kiezers dat terugverlangt naar de gulden, boos is op de politiek en zich niet langer thuisvoelt in de veranderende samenleving. Ze zouden de grenzen van dit land het liefst willen sluiten. Hun onvrede wordt verwoord door Geert Wilders, die dankzij hun stem de gedogende baas van Nederland is.
 
Dit verhelderende boek is een pleidooi voor een politiek en maatschappelijk debat over het wel en wee van dit land, op basis van gedegen analyses en feiten. Vermeend ontmaskert op messcherpe wijze populistisch geschreeuw als onzin en kiezersbedrog, en pleit voor een internationaal georiënteerd Nederland met een sterke en duurzame economie, een sociaal gezicht en gezonde overheidsfinanciën. In het laatste hoofdstuk lanceert hij daarvoor een plan van aanpak.
 
Verwarring in het land van Henk en Ingrid is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de hedendaagse politiek en de toekomst van ons land. Het is inzichtelijk geschreven, gelardeerd met harde feiten, geschreven door een financiële en economische topexpert en onvervalste insider in de vaderlandse politiek.
 
Willem Vermeend is internetondernemer, partner bij de BMC Groep en bijzonder hoogleraar European Fiscal Economics. In de periode 1984-2002 was hij actief in de nationale politiek: als Kamerlid, als staatssecretaris van Financiën, en als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tussen 2008 en 2011 publiceerde hij de bestsellers De kredietcrisis, De Wij Economie en met Emile Bode Het minderheidskabinet. Samen met Roger van Boxtel schreef hij Uitdagingen voor een gezonde zorg en met Ronald van Gessel De euro, Europa en onze economische toekomst.

WWW.EINSTEINBOOKS.NL

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
28 november 2011
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
ISBN
9789048813230
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic