Viersprong

8

De golden sixties. Vier ongehuwde zussen, Mariëtte, Louise, Estelle en Judith, baten in een Vlaamse provinciestad Gasthof De Viersprong uit en proberen zo in hun levensonderhoud te voorzien. Het deftige pension is voor de zussen, die erg verschillen in leeftijd en karakter, een veilige, besloten haven die hun heel wat aanzien geeft. Maar tegelijk blijkt hun kleine wereld ook een beklemmend keurslijf waaruit ze met moeite kunnen losbreken. De schone schijn kan niet langer worden opgehouden wanneer de flamboyante Estelle beweert zwanger te zijn. Viersprong is het tragikomische verhaal van vier vrouwen die zich in een snel evoluerende en overwegend mannelijke maatschappij staande proberen te houden. De kleurrijke pensiongasten van verschillende rang, stand en overtuiging confronteren hen met een veranderende buitenwereld, en met – wat misschien nog meer bedreigend is – hun eigen verlangens en verwachtingen.

Geertrui Daem (1952) schreef sinds haar debuut Boniface (1992) verhalen, romans en toneel, waarvoor ze meermaals werd bekroond. Ze schrijft over ontwrichte gezinnen en mensen die meer van het leven verwachten dan ze krijgen. Van haar verschenen onder meer De meisjeskamer, Het moederskind, Een vader voor Elizabeth, Het verdeelde huis, Koud en Olympia. In 2011 verscheen De bedlegerige, dat in 2016 wordt verfilmd.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
01 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
ISBN
9789463100106 , 9789463100496

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Verhaal en karakters overtuigen niet

door: Ton Hirdes 1 like
Vier zussen runnen ergens in Vlaanderen een net pension, Viersprong genaamd. Ze verschillen nogal in leeftijd (twee wat meer ouderen, twee wat meer jongeren), in temperament en interesse. Mariëtte (Jet), de oudste, ziet zichzelf als de zaakvoerster van het pension en als de vervangende moeder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic