Vijd

Vijd

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitieuze turfhandelaarsfamilie Vijd, die zich in korte tijd had opgewerkt tot de elite van het Bourgondische Vlaanderen. De Vijds vochten in de Gentse opstand, waren vriend aan huis bij Filips de Goede en speelden een rol in het leven van Jacoba van Beieren. Ze leverden burchtvoogden, schepenen en militairen. Tegelijk was het een familie als alle andere, een die te kampen kreeg met verlies, verdriet en teleurstelling.

Wandel in deze historische roman door de straten van het middeleeuwse Gent, tussen handelaars, schippers en politici. Snuif de geuren op van leerlooierswijken en de bouwwerf van de Sint-Janskerk. Vang een glimp op van de belangrijkste hoven van het Bourgondische rijk. En gluur binnen in de ateliers van Jan en Hubert van Eyck, de grootste kunstenaars van hun tijd.

Leef vooral mee met twee generaties van een fascinerende familie die bij momenten genadeloos, bij momenten kwetsbaar, een plaats in de wereld zocht. En die, geconfronteerd met de eindigheid van alles waarvan ze droomden, vooral niet vergeten wilde worden.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
01 maart 2019
ISBN
9789401443241 , 9789401459785
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 17,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Literatuur Club / De parels van februari en maart
08 februari 2019 47 reacties
  Meer artikelen
Advertentie