Villa Betty

11
Rank 4454 Gelezen 15 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Villa Betty is een zinderende roman van Nederlandse bodem. Het is een spannend verhaal over een gefortuneerde familie die leeft voor de buitenwereld - tot die buitenwereld te dichtbij komt en de façade instort.

Na de dood van haar moeder wordt de 17-jarige Merel Verhoef opgevangen door de man die haar voogd blijkt te zijn: Otto Funnekotter, een aan lager wal geraakte advocaat. Hij brengt haar onder in Villa Betty, het landhuis van de familie Beaufort. Daar maakt zij kennis met Pierre, een flamboyante bankier, zijn schatrijke vrouw Adèle en hun drie kinderen Cecilia, Jan-Fridus en Olivia. Daarnaast biedt het huis onderdak aan tal van wisselende huisgasten. Door haar vriendschap met de opstandige Olivia lijkt Merel de rol van buitenstaander af te schudden. Maar terwijl ze zich onderdompelt in de betoverende wereld van de Beauforts, beseft ze dat er veel is dat ze niet weet. Waarom worden de gevoelens van Adèle zo krampachtig gespaard? Hoe oprecht is haar voogd? Merel, bang om uit het paradijs te worden verstoten, blijft de familiecodes trouw: zwijgen en glimlachen. Tot een schandaal de familieverhoudingen op scherp zet. Merels positie komt onder zware druk te staan en als zij de vriendschap met Olivia dreigt te verliezen, wacht ze niet langer af en gaat op onderzoek uit. Ze doet een ontdekking die alles, ook het verleden, in een nieuw en onthutsend licht zet.

Villa Betty is een zinderende roman van Nederlandse bodem. Het is een spannend verhaal over een gefortuneerde familie die leeft voor de buitenwereld - tot die buitenwereld te dichtbij komt en de façade instort.
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
05 juni 2012
ISBN
9789029086424 , 9789460234019 , 9789022571026 , 9789022571026 , ...
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Villa Betty.

door: monica 1 like
Na de dood van haar moeder komt Merel terecht in Villa Betty.Het huis heeft nog een aantal bewoners buiten de familie Beaufort. Merel verdiept zich in het leven van de Beauforts en stuit op een verrassende ontdekking.Het verhaal begint goed maar ik verloor mijn aandacht omdat ik het te traag...

Recensie Villa Betty

door: Elbert Grift 1 like
Merel Verhoef groeit op met haar moeder, haar vader heeft ze nooit gekend. Haar moeder is in het verleden au-pair geweest in Villa Betty, het huis dat bewoond wordt door de familie Beaufourt, het gezin (3 kinderen)baadt in rijkdom, maar van een harmonieus gezin is absoluut geen sprake, iedereen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook