Violeta en de engelen

4

De hoofdpersoon, Violeta, is een dikke vrouw die de kost verdient met de verkoop van ontharingscrème en aanverwante artikelen. Wanneer het boek begint hangt ze omgekeerd in haar auto, die over de kop is geslagen. Haar leven trekt aan haar voorbij. Ze denkt aan de moeizame relatie met haar moeder, die een schoonheidsideaal huldigde waar Violeta nooit aan kon voldoen met haar vormeloze grote lichaam. En aan de moeilijke gesprekken die ze met haar dochter voerde, die werd geadoreerd en verwend door haar grootouders omdat ze zo anders was dan haar moeder. Violeta en de engelen is de wordingsgeschiedenis van een eenzame vrouw, die op parkeerplaatsen langs de snelweg haar lichaam geeft aan vrachtwagenchauffeurs. Cardoso verleent haar een ongekende stem.

Violeta en de engelen is een lyrisch ontvangen roman van een veelbelovende Portugese schrijfster over de onderkant van het bestaan.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Harrie Lemmens
Laatste editie
07 oktober 2011
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029082150 , 9789460923715 , 9789460929373
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic