Vluchten hoeft niet meer

,

0

Europa staat voor de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Tienduizenden mensen uit Syrië en andere conflictgebieden wagen de riskante oversteek naar de Europese kusten. Een deeltje van hen komt in Vlaanderen terecht. Maar wat wacht hen hier? Hoe denken ze in onze steden en gemeenten hun leven weer op te bouwen en aan een toekomst te werken? Hoe springen ze om met onze waarden en gebruiken? En welke mentale wonden hebben de oorlog in hun thuislanden en de vele obstakels onderweg geslagen?
Journalisten Joost Devriesere en Dirk Vandenberghe gingen op zoek naar vluchtelingen en schrijven hun ervaringen neer: van hun zorgeloze leven voor de oorlog tot de moeilijke integratie die hen hier wacht. Aan de hand van gesprekken met OCMW-medewerkers en de mensen van Fedasil en de Dienst Vreemdelingzaken ontkrachten de auteurs enkele hardnekkige misvattingen én wollige feelgoodverhalen rond de opvang en integratie van vluchtelingen, en ze gaan ook langs bij beleidsmakers en deskundigen. Om de proef op de som te nemen, nam Joost Devriesere zélf een asielzoeker onder zijn vleugels.
Vluchten hoeft niet meer is een meeslepend maar kritisch boek over mensen op de vlucht en over zij die hun steentje bijdragen om hen op te vangen.
Joost Devriesere (1972) is auteur, journalist en eindredacteur bij Knack/Knack Focus.
Dirk Vandenberghe (1971) is zelfstandig journalist voor o.a. Ons Erfdeel. Eerder was hij redacteur bij De Tijd, NRC Handelsblad en Knack.
http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/vluchten-hoeft-niet-meer
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
29 april 2016
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089244536 , 9789089244543

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic