Advertentie
Vochtige streken

Vochtige streken

73
Gelezen 58 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 5
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0
Charlotte Roche schreef met Vochtige streken een uitgesproken roman, met in de hoofdrol een even openhartige als kwetsbare heldin. Vooruitstrevend en expliciet, maar ook dapper en ontroerend.

Hygiëne wordt door mij met een kleine letter geschreven.

Na een mislukte poging om haar intieme delen te scheren, ligt de achttienjarige Helen op de afdeling interne geneeskunde van het Maria Bijstand Ziekenhuis. Ze koestert de hoop dat haar gescheiden ouders aan haar ziekbed nader tot elkaar komen en met dit doel voor ogen probeert zij haar verblijf in het ziekenhuis zo lang mogelijk te rekken. Omgeven door medische instrumenten en zoemende machines overdenkt ze op onverbloemde wijze de uitzonderlijke gaven van het vrouwelijk lichaam.

In Vochtige streken komen de laatste taboes van ons tijdperk aan bod. Moedig, radicaal en provocatief rebelleert Charlotte Roche tegen hygiënegekte, de steriele esthetiek van de vrouwenbladen en de gestandaardiseerde omgang met seksualiteit en het vrouwelijk lichaam.

Vochtige streken heeft in Duitsland veel opschudding veroorzaakt en een debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. Al binnen enkele maanden na verschijning gingen er van deze spraakmakende roman meer dan zevenhonderdduizend exemplaren over de toonbank.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
22 maart 2013
ISBN
9789023430582 , 9789023455325 , 9789023457503 , 9789023454069 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,00 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (5)

Geweldig smerig

door: lilian-sleman 1 like
Dit is wel echt het meest vieze, smerigste en ranzigste boek ever. De details zijn zo smerig en gedetailleerd. Ik vond het echt geweldig om dit boek te lezen en ik heb een beeldende fantasie en ik zag en rook alles alsof ik er bij stond. Het boek heeft wel echt een mooie achterliggende gedachte....

Smerig!

door: Tamara Haagmans 1 like
Dit is BY FAR het goorste, smerigste, ranzigste boek dat ik ooit gelezen heb. Ik heb een nogal beeldende fantasie en de ranzigheid die er in dit boek voorkomt zie ik dan ook voor me, of stel me voor hoe het ruikt. Ik heb best een sterke maag maar het korstjespulken, het snotjes eten en het...

Onsmakelijk én vermakelijk

door: Peter de Wolff 1 like
Helen Memel is de hoofdpersoon die in het ziekenhuis opgenomen voor een ‘aarsoperatie’. Hoe dat is gekomen vertelt ze zonder schroom. Helen heeft een sterke, zo niet obsessieve fascinatie voor alles wat met haar onderlichaam te maken heeft. Wat normale mensen vies vinden en hygiënisch oplossen...

Recensie Vochtige streken

door: lente 1 like
Je moet geen smetvrees hebben of aanleg daarvoor om dit boek te kunnen verdragen . Toch vond ik het origineel en best goed geschreven en daarom 4 duimpjes.

Recensie Vochtige streken

door: Linsey 1 like
tja, ik heb zo nu en dan erg moeten lachen om de teksten maar het is een redelijk platvloers boek en af en toe vond ik het behoorlijk onsmakelijk omschreven. Het is een leuk tussendoortje maar verwacht er niet teveel diepgang van qua verhaal.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook