Voetbalkoorts

6

NICK HORNBY (1957) is een zeer populair schrijver, zeker in Engeland. Wanneer zijn boeken verschijnen staan alle media er bij stil. Zijn werk gaat regelmatig over obsessief gedrag, over het algemeen van mannen en met name over twee van zijn eigen interesses: muziek en sport. Fever Pitch werd bekroond met de William Hill Sports Book of the Year Award. Het complete oeuvrevan Hornby (onder andere Een jongen, High Fidelity, Smak en Hoe ben je een goed mens?) is bekroond met de E.M. Forster Award.

"Vooropgesteld dat profvoetballers wel eens een literair werk ter hand nemen, zou Voetbalkoorts verplichte kost moeten worden voor iedere eersteen eredivisiespeler." de Volkskrant

Formaat 12,5 x 20 | €12,50 | Paperback | 256 blz. | Isbn 978 90 482 0020 7 | Nur 480
Omslagontwerp Annemarie van Pruyssen| Oorspronkelijke titel Fever Pitch
Vertaling Eric van Domburg Scipio
9789048200207
OKTOBER

Op zijn elfde werd Nick Hornby door zijn vader voor het eerst meegetroond naar een voetbalwedstrijd van Arsenal. Die dag veranderde zijn leven ingrijpend. "Ik raakte verliefd op voetbal op dezelfde manier als waarop ik later verliefd zou worden op vrouwen: plotseling, onverklaarbaar, zonder na te denken over de pijn of de ontwrichting die ermee gepaard zou gaan." In Voetbalkoorts tekent de auteur zijn leven op in de vorm van wedstrijdverslagen. Het is het verhaal van een hobby die een obsessie werd, waaraan niet meer viel te ontsnappen. De schommelingen in het leven van Nick Hornby raakten vanaf zijn eerste voetbalwedstrijd onlosmakelijk verbonden met de voor- en tegenspoed van zijn club.
Voetbalkoorts is een briljante mengeling van persoonlijke inzichten en reportages, over de sombere voorsteden van Londen, de dood, seks, ambitie en natuurlijk over voetbal. Het schetst een bijzonder beeld van hoe het is om supporter te zijn, een beeld dat lotgenoten en hun directe omgeving zonder twijfel onmiddellijk zullen herkennen, ongeacht de club of de obsessie.

"Het beste verhaal dat ik ooit heb gelezen over wat het écht betekent om een fan te zijn." The Independent

"HET BOEK IS VOORTREFFELIJK." ELSEVIER

NICK HORNBY
VOETBALKOORT
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Eric. van Domburg Scipio
Laatste editie
05 november 2008
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789025402372 , 9789025456955 , 9789048200207 , 9789046705391

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic