Vogelvrij

0

Overleven in een Amerikaanse buurt
Veertig jaar oorlog tegen de drugs hebben weinig uitgehaald, maar er is ondertussen in de meest achtergestelde buurten van Amerika een politiestaat ontstaan. Hele wijken worden gecriminaliseerd en lamgelegd door arrestatiequota en elektronisch toezicht. Stabiliserende factoren in het leven van jongeren als familie, liefdesrelaties en banen zijn risicofactoren geworden, omdat de politie er gebruik van maakt om verdachten op te sporen, informatie los te krijgen en met consequenties te dreigen.
Alice Goffman heeft zes jaar in zo'n buurt in Philadelphia gewoond en haar waarnemingen en vaak gruwelijke verhalen maken duidelijk hoe schadelijk en discriminerend dit nietsontziende politietoezicht is. Goffman stelt ons voor aan een onvergetelijke cast van jonge Afrikaans-Amerikaanse mannen die gevangen zitten in dit web van arrestatiebevelen en politietoezicht.
Belangrijke eye-opener over discriminerend Amerikaans justitiesysteem
'Een buitengewoon boek [...] verpletterend.' Malcolm Gladwell, The New Yorker
'Een opmerkelijke journalistieke prestatie.' The New York Times
'Echt een prachtig boek over de slachtoffers van de oorlog tegen de drugs, die ook buiten de gevangenismuren te vinden zijn. Maar weinig gezinnen ontsnappen aan de stigmatisering en gettoïsering van de armen. Het onderzoek is onberispelijk. Lees en huil.' Times Higher Education
'Indrukwekkend [...] Goffman heeft voor dit boek niet alleen onderzoek gedaan, maar dit ook zelf beleefd. Ze bezit de gave om de problemen en angsten van gewone mensen tot leven te wekken [...] van onschatbare waarde. Een dramatisch verslag, waarin ras nog steeds de belangrijkste maatstaf blijkt voor de vraag of jonge Amerikanen een kans hebben om geluk na te streven.' Los Angeles Review of Books
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
16 april 2018
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818770 , 9789046818787

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic