Volg me

Volg me

0
Rank 3305 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Young adult   Topics 0
Het leven van scholieren bestaat tegenwoordig uit twee delen: het leven op school en het leven online, op social media. Dat ondervinden Mick (havo 5) en Marlou (4 vwo) allebei aan den lijve.

Mick heeft de looks, een grote vriendengroep, is populair bij de meisjes en ontiegelijk berucht. Iedereen kent hem, maar Marlou vraagt zich af of hij zonder zijn rechterhand Mats en zijn altijd in zijn buurt verkerende vrienden wel zoveel voorstelt. Mick lijkt het inderdaad wel goed voor elkaar te hebben, maar niemand weet wat er zich thuis afspeelt. Hij vindt het steeds moeilijker om op school de leuke, populaire jongen te zijn, omdat hij wel andere dingen aan zijn hoofd heeft.

Marlou is enig kind en haar ouders focussen zich volledig op haar. Soms heeft ze het gevoel dat er helemaal niets is waar ze zelf over mag beslissen. Ze kan niet wachten tot ze het huis uit mag.
Via Instagram leert ze een jongen kennen en wordt halsoverkop verliefd. Ze twijfelt soms aan zijn bedoelingen, maar ze besluit hem het voordeel van de twijfel te geven. Dit had ze beter niet kunnen doen, want binnen de kortste keren is Marlou het slachtoffer van slutshaming, roddels en pesterijen.

Blogger4818 plaatst alle ingezonden schoolroddels op een populaire blog, wat de situatie alleen maar erger lijkt te maken. Hoe houden Mick en Marlou zich staande in een wereld die lijkt te draaien om likes en volgers?
Genre
Young Adult
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Karakter Uitgevers B.V.
Laatste editie
24 juni 2019
ISBN
9789045217246
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie