Voortaan heet je Lieneke

6

Tami Shem-Tov
Voortaan heet je Lieneke

Lieneke was zes toen in Nederland de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Om te overleven moest dit joodse meisje zich zonder haar familie verschuilen en een nieuwe identiteit aannemen. Om Lieneke gerust te stellen stuurde haar vader haar lange brieven waarin hij schreef over zijn dagelijkse leven en toespelingen gaf naar betere tijden. De brieven hadden vernietigd moeten worden, maar zijn wonder boven wonder bewaard gebleven. Lienekes verhaal is waargebeurd, de originelen van haar schriftjes worden bewaard in een museum in Israël waar Lieneke naartoe is geëmigreerd.

Ontroerende correspondentie. De Telegraaf
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Literaire non-fictie
Vertaald door
Wimke Janssens-Van Buuren
Laatste editie
23 februari 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Rainbow bv
ISBN
9789058315816 , 9789058315182 , 9789041708724
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Recensie Voortaan heet je Lieneke

door: Ans Arts 1 like
Zes jaar is Lieneke van der Hoeden,een joods meisje, als in Nederland de Tweede Wereldoorlog uitbreekt,ze moet onderduiken bij het gezin van een dorpsdokter. Maar haar vader schrijft haar, in het geheim, liefdevolle brieven onder de naam 'oom Jaap'. In de brieven tekeningen, grapjes, dieren,...

Recensie Voortaan heet je Lieneke

door: 1 like
Samen met de Brieven aan Lieneke heb ik dit boek cadeau gekregen. Ook dit boek bevat afbeeldingen van de Brieven van Lieneke, en toch vind ik het leuker om ze daarnaast ook nog in het doosje te hebben. Bijzonder dat dit bewaard is gebleven.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic