Vrouwen en ambitie

0

Vrouwen & Ambitie brengt een belangrijk, nieuw standpunt in een actuele en vaak felle discussie.
In dit prachtige, baanbrekende en grondig onderbouwde boek beschrijft de Amerikaanse psychiater en publiciste Anna Fels hoe belangrijk ambities zijn voor onze identiteit en voor ons welzijn. Of het nu je ambitie is om patiënten te genezen, les te geven, of carrière te maken in het bedrijfsleven: ergens goed in zijn en daarvoor erkenning krijgen, vervult een diepe, menselijke behoefte.
Maar waarom hebben vrouwen het dan vaak zo moeilijk met ambitie? Waarom brengen vrouwen het, alle emancipatie ten spijt, nog steeds minder ver in hun werk dan mannen (om van ‘de top’ nog maar te zwijgen)? Waarom zijn het de vrouwen, en niet de mannen, die massaal parttime gaan werken als er kinderen komen?
Zijn vrouwen (en vooral: moeders) gewoon “niet ambitieus genoeg”, of zelfs regelrecht “lui”, zoals sommigen zeggen? Zijn vrouwen nu eenmaal “van nature veel meer geneigd tot zorgen”, zoals anderen denken? Of – is er toch nog iets anders aan de hand?
Vrouwen & Ambitie geeft de overtuigende antwoorden. Het boek laat zien waarom het in onze huidige samenleving voor vrouwen nog steeds zo veel moeilijker is om aan hun ambities vast te houden, dan voor mannen. Vrouwen hebben nu meer kansen en mogelijkheden dan ooit tevoren, maar oude taboes houden hardnekkig stand…
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
302
Laatste editie
02 mei 2008
Uitgeverij
Reunion Uitgeverij
ISBN
9789079263028
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic