Waar je ook heen gaat

1

Alma is drie jaar als haar vader de deur achter zich dichttrekt en niets meer van zich laat horen. Het meisje leert zich vanaf die tijd te wapenen tegen eenzaamheid en verdriet. Ze is hard, eigenwijs, wispelturig, brutaal, onbenaderbaar: alles om niemand tot haar diepste gevoel te laten doordringen. Soms verlangt ze ernaar haar vader te kennen, soms ook vervloekt ze hem om zijn laffe vlucht. Haar fantasie houdt Alma overeind. Op een dag, ze is de dertig dan al ruim gepasseerd, ontvangt ze een brief van de grote onbekende. Haar vader wil haar ontmoeten. Aarzelend stemt ze in. Zijn initiatief is haar lang gekoesterde wens. Maar het vooruitzicht om hem te zien maakt haar ook bang voor de confrontatie met de waarheid.

Waar je ook heen gaat is een autobiografische roman, geschreven in een onontkoombare intense stijl. Een boek dat lang zal blijven naklinken.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
23 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044533910 , 9789044533927

Lezersrecensies (1)

Geen plek voor ontroering

door: Guus Bauer 1 like

Het is unfair om elk boek langs dezelfde (strenge) literaire meetlat te leggen. Taaltechnische innovaties, een subtiele ondertoon, een doordachte vorm kunnen een tekst weliswaar naar een hoger plan tillen, maar een verhaal kan op zich natuurlijk ook bestaansrecht hebben, intrigerend genoeg zijn. De...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic