Waardigheid is kwetsbaar

2

Artikelen 1 Lijsten 1

‘De waardigheid van een mens is onaantastbaar,’ zegt de grondwet. Maar dat is onjuist. Want ze wordt elke dag geschonden.
Weegt het ene leven tegen het andere op? Wat maakt een dader tot dader? Hoe kan een democratie zich verdedigen tegen terrorisme? Ferdinand von Schirach houdt zich bezig met de grote thema’s van onze tijd. Hij schrijft over markante strafzaken, de eurocrisis, de literatuur, zijn jeugd en zijn grootvader, het feminisme en het roken. Als geen ander laat hij ons zien hoe de rechtstaat werkt.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
16 februari 2016
Uitgeverij
De Arbeiderspers
ISBN
9789029504782 , 9789029504799


Artikelen over Waardigheid is kwetsbaar

Hebban Sterrenparade (8)
13 maart 2016 1 like
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €11,99 bijLezersrecensies (2)

Wat een intelligente man

door: Jo @Woordlab 1 like
Heerlijk boek om over na te denken en te lezen. Het zijn verzamelde columns die een goed beeld geven over niet alleen Duitsland, maar ook de rest van Europa en vooral 'demense'. Handig boek voor op het nachtkastje, tenzij je een bedpiekeraar bent, want Von Schirach zet je dus aan het denken.

Vertaling zonder verheldering

door: Sjeng Evers van der Vaart 1 like
Sommige (korte) hoofdstukken zijn briljant, andere veronderstellen teveel kennis van Duitse aangelegenheden om ze te kunnen volgen. Vreemd, deze vertaling zonder verheldering, alsof wij aan deze zijde van de grens allemaal op de hoogte zijn van wie Boris Heltersmann is en wat hij precies op zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic