Wallner begint te vliegen

0

Stefan Wallner staat aan het hoofd van een grote firma. Ondanks het succes van het bedrijf verslechtert Stefans relatie met zijn medewerkers en begint hij aan toenemende paranoia te lijden.
Costin Wallner heeft geen idee van zijn vaders waanzin. De gekte die bij Stefan alleen in zijn hoofd plaatsvindt, beleeft Costin in werkelijkheid. Na een kortstondige carrière als popster tracht hij vergeefs zijn roem te hervinden. Pas als hij van het bestaan van zijn buitenechtelijke dochter Wendy hoort, bloeit hij op.
De jonge academica Wendy probeert vervolgens haar familiegeschiedenis te reconstrueren.

Met Wallner begint te vliegen schreef Von Steinaecker een originele familieroman over drie generaties Wallner. De eenzame en wantrouwende familieleden leven in dit boek losjes langs elkaar heen, wat zorgt voor herkenbare situaties en ragfijne satire. Bovendien roept het de vraag op wat familie eigenlijk is en of een familiegeschiedenis ooit echt geschreven kan worden.

Wallner begint te vliegen is het debuut van Thomas von Steinaecker (1977). Deze roman werd bekroond met de Aspekte Literaturpreis en bereikte de shortlist van de Deutschen Buchpreis.

‘Een heel belangrijk boek.’ Uwe Timm

‘Von Steinaecker maakt van de familieroman een intelligent en amusant raadsel.’ Der Spiegel
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Gerrit Bussink
Laatste editie
07 april 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057591587
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic