Wat een geluk

0

Wat is geluk? En moet je eigenlijk wel proberen gelukkig te worden? Vragen die de mensen al een eeuwigheid bezig houden, worden nu gesteld en beantwoord door succesauteur Jan Vriend.
De auteur sprak met professor Ruut Veenhoven, verbonden als hoogleraar sociologie aan universiteiten in Rotterdam en Utrecht. Hij doet al sinds 1970 onderzoek naar geluk en geluksgevoel. Kern van zijn aanpak is om wereldwijd de vraag te stellen of iemand zich gelukkig voelt. En dan in kaart te brengen wat dat geluk veroorzaakt. En zo herkende Vriend het verschil tussen geluk hebben en je gelukkig voelen. Geluk in de vorm van mazzel dat wezenlijk anders is dan gelukkig zijn op langere termijn. Maar beide kunnen in elkaars verlengde liggen. Met portretten van winnaars van de Postcodeloterij die mazzel hebben omgezet in blijvend geluk waar ze levensvreugde uit halen. Met vijftien portretten van Afrikanen die praten over de bron van hun levensgeluk. Ze wonen allemaal in een gebied dat steun kreeg van de Postcodeloterij. Beau van Erven Doorens vertelt over de geluksfactor bij "Deal or no deal". Anderen praten over het grootste geluk van hun leven. En uiteraard met de tien praktische tips van professor Ruut Veenhoven om gelukkig te worden. Met leeslint en een gelukspoppetje uit Guatemala.
Jan Vriend publiceerde eerder Zappen met mezelf over Henny Huisman; Uit het dal; Help, ik word miljonair en het boek Kansen en kanjers.
Verschenen in
Aantal pagina’s
162
Laatste editie
20 december 2008
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789020529234
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic