We zijn er nog allemaal

0

Wij, mensen, zijn een weerbare soort. De geschiedenis raast met geweld over ons heen, maar we komen alles te boven. We worstelen met de natuur, met elkaar en met onszelf. We voeren oorlog en hebben lief, elke dag opnieuw, met koppigheid en overgave. We zijn er nog allemaal: een titel die opluchting en hoop uitstraalt. De mens is veelzijdig in zijn overlevingsdrang - de poëzie niet minder.

Peter Mangel Schots is dichter, schrijver en vertaler. Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en bracht zijn poëzie op literaire podia in Vlaanderen en Nederland. In Leuven is hij coördinator van het sociaal-literaire project De Eenzame Uitvaart. We zijn er nog allemaal is zijn langverwachte debuutbundel.

'Deze dichter houdt van het woord, maar liever nog wil hij de taal openbreken en opnieuw uitvinden. Je hoort de echo's van mythen en je ziet nieuwe mythen ontstaan.' (Johan de Boose)
'Bodemstalen lijken getrokken uit ieders oerverlangen en -gemis. Peter Mangel Schots durft te kiezen voor herkenbare, zuivere ingrediënten, waardoor ontroering mogelijk wordt.' (Ruth Lasters)
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
24 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Poeziecentrum vzw
ISBN
9789056553166

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic