Weesmeisje #8

15

Spots 1
De vierjarige Rachel Rabinowitz belandt in het Joodse weeshuis in New York, waar dokter Mildred Solomon medische experimenten uitvoert op kinderen. Rachel wordt onderworpen aan een reeks röntgenbehandelingen, waardoor haar gezondheid voorgoed wordt aangetast.
Als volwassen vrouw ondervindt Rachel dagelijks de lichamelijke consequenties van behandelingen. Desondanks werkt ze als verpleegster in een verzorgingstehuis, waar ze op een dag dokter Solomon onder haar hoede krijgt. Al snel realiseert Rachel zich dat zij nu de macht in handen heeft. Moet ze haar kans grijpen om wraak te nemen, of kan ze de oude vrouw vergeven?
'Onontkoombaar, verontrustend en fascinerend.' - Historic Novels Review
'Een sterk debuut.' - Lambda Literary Review
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
09 augustus 2016
Uitgeverij
Harpercollins
ISBN
9789402750737 , 9789402708103


Door lezers

Feelgood Club / De vrienden van Feelgood over: De historische roman
25 februari 2018 42 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €13,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Aangrijpend verhaal

door: Ideke 1 like
Zeer aangrijpend verhaal over een 4 jarig joods weesmeisje die in de vooroorlogse jaren door een co-assistent als proefmateriaal wordt gebruikt. Rachel wordt onnodig behandeld met röntgenstralingen die verminking ten gevolge hebben. Ze wordt kaal, en heeft geen wimpers en wenkbrauwen meer. Dit...

Harde realiteit

door: Joris Broché 1 like
Zeer boeiend verhaal, confronterend omwille van de werkelijkheid waarop het verhaal gebaseerd is. Leest heel vlot en is achteraf verhelderend geïllustreerd en weerlegd. Rachel Rabinowitz, dokter Mildred Solomon en het Joodse weeshuis zullen in mijn geheugen nog lang nazinderen!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic