wie hoort mijn tranen

2

Top25's 1
Fauziya groeit zorgeloos op in een beschermde, islamitische omgeving in Togo (West-Afrika). Maar als zij zeventien jaar is, overlijdt plotseling haar vader en wordt zij gedwongen te trouwen met een man die bijna dertig jaar ouder is, al drie vrouwen heeft en erop staat dat ze besneden wordt. Om aan deze marteling te ontkomen, ontvlucht Fauziya haar vaderland en weet na veel omzwervingen de Verenigde Staten te bereiken. In afwachting van de beslissing over haar asielaanvraag zit ze zestien maanden lang onder erbarmelijke omstandigheden gevangen. Dan trekt juriste Layli Miller Bashir zich het lot van de inmiddels doodzieke Fauziya aan.

'Aangrijpend.' The New York Times

'Indrukwekkend en ontroerend.' Newsweek

Wie hoort mijn tranen is het schokkende levensverhaal van Fauziya Kassinda.(Togo, 1976). Zij kreeg in de Verenigde Staten asiel op grond van de dreiging van besnijdenis, wat sindsdien daar regel is geworden. Zij leeft nu in Alexandria, Virginia.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
512
Laatste editie
30 juni 2012
Uitgeverij
Rainbow Zilver
ISBN
9789041763020
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic