Wie trekt de regen aan ?

0

In Wie trekt de regen aan? gaat de ik - figuur in een benauwende wereld op zoek naar een uitweg. Hij kijkt. Hij wacht. Hij tast de dingen af en verlangt naar een wereld die verscholen ligt onder de stof van het dagelijkse weten. De po e van Pim te Bokkel is geestverruimend. In zijn taalgebruik probeert hij het wezen van de dingen te benaderen. Het wezen dat verscholen ligt achter de namen die wij de dingen gaven. Zo bieden de gedichten de lezer de fascinerende mogelijkheid in een grotere wereld te leven. Een grotere wereld die de kleine mens eerder inspireert dan beangstigt.
Pim te Bokkel (1983) is regelmatig te vinden in literaire tijdschriften en op podia in heel Nederland. Zo was hij te zien op festivals als Crossing Border en Onbederflijk Vers. Zijn werk werd eerder gepubliceerd, bekroond en eervol vermeld in Pa ionate , Parmentier, Krakatau, De Gelderlander en Meander.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
19 januari 2007
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046801635
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic