Wir schaffen das!

0

Artikelen 1

De Europese vluchtelingencrisis dreigt in Duitsland de proporties aan te nemen van de grootst denkbare ramp. Het asielsysteem is ineengestort, net als het nieuwe Duitse zelfbeeld van ontspannen levensgenieters. De gastvrijheid van de Duitse Willkommenskultur stuit op de grenzen van vreemdelingenhaat en racisme. Hoeveel komen er nog? Kan Duitsland dit aan? Wat betekent de komst van zo veel mensen met een totaal andere cultuur voor de eigen Duitse identiteit? Bezorgde burgers marcheren door de steden. Neonazi's terroriseren asielzoekers en steken hun huizen in brand. De rechts-populistische partij AfD bepleit het neerschieten van vluchtelingen aan de grens. En bondskanselier Angela Merkel mag dan in het buitenland geprezen worden om haar standvastige 'Wir schaffen das'-mentaliteit, maar in eigen land raakt zij geïsoleerd en zoekt zij de weg terug naar aanscherping van het asielbeleid.
Wir schaffen das!  vertelt hoe de Duitsers in een halfjaar van optimistische globalisten veranderden in benauwde grensbewakers van de eigen identiteit.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
04 maart 2016
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035144347 , 9789035144354


Artikelen over Wir schaffen das!

Hebban Sterrenparade (8)
13 maart 2016 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic