Wraak

3

Wraak is een verhaal over de laatste daad van een oude man die zijn bestaan alsnog zin wil geven.

Samen met zijn maatjes, enkele ex-gevangenen van het regime dat hen allemaal als gevaarlijk zag en zodanig behandelde, wil hij zich gaan wreken op zijn voormalige folteraar. De mannen zijn levenslang getekend door de toen opgelopen verwondingen. Bij de lichamelijke gebreken, nu verergerd door ouderdom, hebben zij zich neergelegd, maar de vernederingen zijn nog springlevend. Zij bereiden zich voor om wraak te nemen.

De omstandigheden zijn ze niet gunstig gezind. Niet alleen zijn ze zelf bejaard, bijna blind, tandeloos, mank, vertraagd en soms klungelig, maar er heerst ook nog een oorlog in Sarajevo, waar ze wonen, onder belegering. Het is helemaal niet zeker dat hun toenmalige kwelgeest nog in leven is. Bovendien laat hun vastberadenheid ze regelmatig in de steek. Zij aarzelen, twijfelen voortdurend aan eigen bedoelingen, kibbelen over de stappen die ze zetten en leren elkaar regelmatig de les over christelijke ethiek, de beste methode en de meest passende uitvoering van hun voornemen. Hoe doet men dat, wraak nemen? Het is allemaal veel ingewikkelder, benauwender dan het op het eerste gezicht lijkt.

Wraak is een verrassend opgewekte roman met een onverwacht einde, over serieuze onderwerpen die ons allemaal wel eens bezighouden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
20 november 2015
Uitgeverij
SU "De Ronde Tafel" (Cluit BV)
ISBN
9789492160041

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,00
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Een bijzonder indrukwekkende roman!

door: Mieke Schepens 1 like
Op de eerst pagina wordt door de auteur een krantenartikel uit een Sarajevs dagblad van 29 juli 1994 vermeld waarin staat te lezen dat een lijk van een man is gevonden, in staat van ontbinding. Men vond dit lijk in de kelder van een flatgebouw, vastgebonden aan de steunpilaar van de kelderruimte....

Uniek en indrukwekkend

door: Judith 1 reactie 1 like
‘Wie zich niet wreekt, wordt niet geheeld.’ Dat lijkt het belangrijkte thema te zijn van Wraak van Anđelko Vuletić. In de roman van de in Kroatië wonende schrijver uit Bosnië-Herzegovina gaan vier bejaarde ex-gevangenen op zoek naar hun vroegere folteraar om wraak op hem uit te oefenen, en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic