Zeven vette jaren in de zorg

0

Hoeveel problemen er ook zijn met de financiering van onze gezondheidszorg, intussen zijn er ook mensen die er geld aan verdienen, veel geld. Dit boek schetst een aantal gevallen uit de praktijk waarin het soms volslagen uit de hand is gelopen.

Zelfverrijking, grootheidswaan, fraude en medische missers zijn termen die in deze dossiers opduiken. Wat dacht u van de directeur van een thuiszorgorganisatie die miljoenen euro's naar een Zwitserse bankrekening doorsluisde? Of specialisten in een ziekenhuis die sjoemelden met ligdagen? Of een zorgboerderij waar gehandicapten werden geïntimideerd, opgesloten en mishandeld? Of van een chirurg die experimenteerde met maagverkleiningsoperaties, met dodelijke gevolgen? En lees hoe iedereen een graantje meepikt van fraude met persoonsgebonden budgetten.

Er zal de komende jaren nog veel gesproken worden over het betaalbaar houden van de zorg. Hoog tijd dus voor dit boek. De afzonderlijke voorvallen stonden de afgelopen jaren allemaal wel in de krant, maar bij elkaar gebundeld in een boek blijkt pas echt hoeveel er loos is in de zorg. In het laatste hoofdstuk zet de auteur wat er verdiend wordt in de zorg eens op een rijtje en trekt zijn conclusies.

Arend van Wijngaarden is journalist bij het Dagblad van het Noorden. Daarnaast organiseert hij namens zijn krant de succesvolle Medische Publieksacademie in het UMCG. Dit boek kent een biidrage van Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie in Maastricht.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
30 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054522621
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic