Zielsveel

4

Spots 5
Ik ren nog steeds zo goed en zo kwaad als het gaat langs de rivier. Het pad is niet langer stoffig, de eerste druppels zijn overgegaan in een stevige bui.
Tussen de donder in is de brulboei van Ella te horen. 'Annemijn. Hierrr!'
Anda is kreunend afgehaakt, Machiel is nergens te zien. Ik moet het nu alleen doen. Met moeite kan ik mijn woedende vrouw bijhouden.
Ze heeft net een boot de rivier in geduwd. Ongelooflijk hoe sterk ze opeens was, wat een daadkracht en energie. Ze is erin gestapt, heeft twee riemen gepakt en vaart nu met een flinke snelheid stroomafwaarts.
'Stop nou. Dit gaat fout.'
Geheimen, verborgen irritaties, onverwachte ontmoetingen en allesomvattende liefde zijn de ingrediënten van dit boek. Met scherpe pen, in vloeiende dialogen schetst Johan Bordewijk de levens van zijn hoofdpersonen, waarin de dagelijkse werkelijkheid vaak weerbarstig en moeilijk te dragen is. Zielsveel gaat over relaties, bron van angst en onzekerheid maar evenzeer die van verrukking en grote vreugde.
Johan Bordewijk is natuurkundige. Hij heeft jaren gewerkt als projectmanager in de IT. Momenteel richt Johan zich volledig op de literatuur, als schrijver en als redacteur. In 2012 debuteerde hij met de roman Morgen vlieg ik terug. In 2013 verscheen van hem de verhalenbundel Zwerfvuil.
Over het werk van Johan Bordewijk:
'Zwerfvuil bevat uiteenlopende en met humor geschreven tragedies. Erg goed.'
Mensje van Keulen
'Bordewijk bezit het talent om goede verhalen te schrijven.' Literair tijdschrift Extaze
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
11 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089548313


Door lezers

Literatuur Club / Van Fantastische vertellingen tot een Toverberg
09 mei 2018 65 reacties
Elegieën / Mijn Reading Challenge 2016, april tot en met juni
28 augustus 2016 27 reacties
Elegieën / Ik word achtervolgd door Shakespeare
16 juli 2016 12 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Ten dele intrigerend

door: Alex Hoogendoorn 1 like
De titel ‘Zielsveel’ wekt interesse. Gaat het over liefde? Zo ja, in welke vorm? In dit boek verkent Johan Bordewijk verschillende relaties die veelal problematisch overkomen, waar liefde ontbreekt of juist een drijfveer is. Het lijkt een roman, maar dat is het niet. Dat verklaart waarom de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic