Zo werkt aandacht

3

Artikelen 1

Advertenties, verkeerslichten, banners, etalages en pushberichten: de strijd om onze aandacht wordt steeds heftiger. Soms staat er weinig op het spel, soms is het een zaak van leven of dood. Maar hoe werkt aandacht eigenlijk? Waarom vallen sommige dingen meteen op en andere helemaal niet?

Cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel laat zien hoe we informatie verwerken, waarom we zoveel meer zien dan we denken en welke gevolgen dat heeft voor ons dagelijks leven. Hij beschrijft verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (zoals reclamemakers, ontwerpers van vliegvelden en web­ sitebouwers) die inzetten in ons voor­ én nadeel.

Zo werkt aandacht is een must­read voor iedereen die wil weten hoe je kijkt, zoekt, én hoe je de aandacht van anderen kunt beïnvloeden. Het geeft inzicht in de werking van het brein en opent je de ogen voor een belangrijk aspect van ons bestaan: aandacht bepaalt immers wat je van de wereld om je heen meekrijgt.

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
248
Laatste editie
03 mei 2016
Uitgeverij
Maven Publishing
ISBN
9789491845765 , 9789491845840


Artikelen over Zo werkt aandacht

Hebban Sterrenparade (23)
26 juni 2016 2 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 14,50
Bestel het ebook bij Blz. voor 14,50
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Om aandachtig te lezen

Stefan van der Stigchel is cognitief psycholoog en heeft zich verdiept in verschillende technieken waarmee je aandacht kunt sturen en hoe aandachtsarchitecten (reclamemakers, websitebouwers etc.) die technieken inzetten in ons voor- en nadeel. Hij schreef het boek Zo werkt aandacht. Het eerste dat opvalt aan het boek zijn de kleuren van de cover. Want ook dat is een vorm van aandacht....


Lezersrecensies (1)

Geslaagd boek

door: Marja Legius 1 like
Het eerst dat opvalt aan dit boek is de kaft. Fluorescerend oranje met groen. Dat moet wel opvallen en de aandacht trekken toch? Door het lezen van dit boek zul je erachter gekomen dat het niet zo makkelijk is als dat het lijkt. Zoals de schrijver van dit boek voor ogen had is dit boek zeer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic