Zware tijden

2

charles dickens Zware tijden
Nieuwe vertaling van onvergetelijke roman over een strenge vader die worstelt met zijn zoon en dochter

"Feiten, feiten!" prent schoolhoofd Thomas Gradgrind zowel zijn leerlingen als zijn kinderen in. Verbeelding en verbazing verbant hij uit de jonge hoofden. Daardoor trouwt zijn volgzame dochter Louisa met de liefdeloze zakenman Bounderby, en rebelleert zijn zoon Tom door te gokken en te stelen. Het duurt lang voordat Gradgrind inziet wat écht belangrijk is in tijden van materialisme en technische vooruitgang. Net als Oliver Twist beschrijft ook Zware tijden het droeve lot van de industriearbeiders. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig van de negentiende eeuw, maar dankzij Dickens" genie loopt het vooruit op meer dan honderd jaar klassenstrijd, bij ons in het Westen, maar ook in de razendsnel groeiende economieën van de derde wereld. Deze vertaling is gebaseerd op de oorspronkelijke uitgave uit 1854.

Charles Dickens (1812–1870) werd wereldberoemd met zijn feuilletons. Zijn bekendste romans zijn David Copperfield, Grote verwachtingen, De avonturen van Oliver Twist, Nicholas Nickleby en Bleak House. Zie ook bladzijde 8 voor een geïllustreerde editie van Een kerstvertelling.

Bij L.J.Veen vertaalden Tilly Maters en Eugène Dabekaussen eerder De avonturen van Oliver Twist en Grote verwachtingen.

oorspronkelijke titel
Hard Times
vertaling
Eugène Dabekaussen en Tilly Maters
gebonden ca. €27,90
ca. 400 blz. 13,5 x 21 cm
omslag Marry van Baar
november
isbn 9789020405347
nur 302 9 7 8 9 0 2 0 4 0 5 3 4
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Eugène Dabekaussen , Tilly Maters
Laatste editie
17 januari 2012
Uitgeverij
Veen, L.J.
ISBN
9789020405347 , 9789064079016 , 9789020411973
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Goed boek van de oude meester!

door: Christian Deterink 1 like
Ik moet zeggen: ik werd niet teleurgesteld met dit boek van de oude meester Charles Dickens. Hij bewijst een kundig en soms virtuoos schrijver te zijn. Hij is ijzersterk in het neerzetten van personages en het beschrijven en doorgronden van hun (onderlinge) gedrag. Hiernaast laat hij prachtige en...

Recensie Zware tijden

door: 1 like
Prachtig verhaal van Dickens. Sombere tijden vieren hoogtij. Personages zijn goed uitgewerkt en halen soms het bloed onder je nagels vandaan. Wat een man die Thomas Gradgrind met zijn eeuwige feiten. Verbeeldingskracht is voor hem uit den boze met alle gevolgen van dien. Zijn kinderen worden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic