Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

03
juli 2024
om 15:53

Feelgoodauteur Charlotte de Monchy (45) overleden

10 reacties

Feelgoodauteur Charlotte de Monchy is vorige week overleden op vijfenveertigjarige leeftijd, zo laat haar uitgeverij weten op sociale media. De Monchy was al enige tijd ziek.

'Helaas moeten wij berichten dat onze geweldige auteur Charlotte de Monchy vorige week is overleden,' plaatst uitgeverij Boekerij vandaag online.

'We zullen haar missen, zowel om haar persoonlijkheid als om de boeken die ze schreef.'

Charlotte de Monchy (1979) debuteerde in 2014 met de feelgoodroman Zes maanden zonder. Waar ze eerst nog twee jaar over een nieuw boek deed, werd dat al snel één jaar en bracht ze in zes jaar tijd zes boeken uit. In totaal schreef ze acht feelgoodromans en een aantal korte verhalen, met als meest recente boek Hart voor de zaak uit 2023. Uitgeverij Boekerij omschrijft haar boeken als vrolijk en sprankelend.

Op Hebban hebben de boeken van De Monchy meer dan 8000 lezers. Meest gelezen zijn Enkeltje Ierland en Tegen beter weten in. Haar nieuwste boek heeft een gemiddelde van vier sterren en kreeg ook van Hebban-recensent Helma Koot vier sterren:

'Met Hart voor de zaak geeft De Monchy wederom haar visitekaartje als rasechte feelgoodschrijfster af en slaagt ze er opnieuw in een humorvol boek met verrassende verhaallijnen af te leveren.'

LEES VERDER OP HEBBAN / Auteursprofiel Charlotte de Monchy

Reacties op: Feelgoodauteur Charlotte de Monchy (45) overleden

Gerelateerd

Over

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy (1979-2024) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze ...