Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban Newsroom

05
oktober 2022
om 13:00

De Bestseller 60 van week 40: Gouden Griffel-winnaar in De Bestseller 60

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 40

1.    Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
2.    Rutger Vink & Thomas van Grinsven - De tijdmachine
3.    Michel van Egmond & Martijn Krabbendam - Lourdes aan de Maas
4.    Raynor Winn - Landlijnen
5.    Stephen King - Fairy Tale

Uitgelicht

Gouden Griffel-winnaar in De Bestseller 60
Wanneer Cato thuis een vreemd kaartje vindt van een verlaten bioscoop, besluit ze een kijkje te gaan nemen. Al snel blijken er geen gewone films te draaien, het bioscoopscherm is een ‘deur’ naar het verleden. Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk won vorige week de Gouden Griffel 2022 voor het mooist geschreven kinderboek en staat nu nieuw in De Bestseller 60 op de 34e positie.

Wat maakt Feyenoord nu eigenlijk Feyenoord?
Michel van Egmond
en Martijn Krabbendam volgen Feyenoord al tientallen jaren op de voet. In Lourdes aan de Maas bieden ze een blik achter de schermen bij het Feyenoord van nu en brengen ze tegelijkertijd een ode aan het rijke verleden van de club. Het boek is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in De Bestseller 60 op de 3e plaats.

Een zebra die zomaar midden op straat ligt
De nieuwste liedjes van Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen lezen en luisteren als gedichten. Als miniverhalen, over de kat Schaduw, de muis en de mediterende uil, de giraf die bang is om zijn nek te breken en meer. Mark Janssen maakte de prenten bij dit muzikale boek. Soms als ik een vlinder zie staat nieuw in De Bestseller 60 en arriveert op de 19e plek én op de 55e plek.

Een omwenteling van emancipatie
In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk als in de afgelopen eeuw. Vanuit het perspectief van haar moeder, haar oudere zus en zichzelf vertelt Suzanna Jansen hoe vrouwen leefden binnen de marges van ondergeschiktheid en dienstbaarheid, en hoeveel strijd het kostte zich daaraan te ontworstelen. De omwenteling komt nieuw De Bestseller 60 binnen op de 20e plaats.

Amsterdam ontdekken in de lesauto
Halverwege de zestig besluit Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, alsnog rijles te nemen. Waarom is hij hier zo laat mee begonnen? Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is. Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam is de aanzet tot het schrijven van de verrassende memoir Man zonder rijbewijs, dat deze week De Bestseller 60 binnenkomt op de 22e positie.

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60 van week 40: Gouden Griffel-winnaar in De Bestseller 60

Gerelateerd