Hebban Newsroom

19
november 2021
om 09:06

'IV' van Arjen Lubach wordt mini-serie

1 reactie

Regisseur Bobby Boermans gaat de thriller IV van Arjen Lubach bewerken tot vierdelige dramaserie. Productiehuis Hollands Licht, dat eerder Flikken Maastricht en Hendrik Groen maakte, heeft de rechten op het boek verworven, laten zij donderdag weten. De thriller van de populaire tv-maker werd in 2013 bekroond met de Crimezone Debuutprijs voor beste spannende debuut. 

IV vertelt het verhaal over de 29-jarige wiskundige Elsa Ruys die onverwachts op zoek moet naar de moordenaar van haar vader. Ze komt tot de ontdekking dat hij een groot staatsgeheim op het spoor was. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan spelen of wanneer de opnames plaatsvinden.

In een interview met Crimezone Magazine vertelt Lubach over het schrijfproces: ‘Bij IV begon het met die experimentele fase op zoek naar het ideale boek. Toen kwam het verhaal en daarvoor heb ik me anderhalve maand afgezonderd in een hotel in Rome. Ik heb in die periode niemand gezien. Na het ontbijt ging ik weer naar boven om te schrijven en kwam alleen het hotel uit voor lunch en diner. Mijn romans schreef ik altijd meer tussen de bedrijven door. Dan kon ik ’s avonds gerust ook naar het theater. Bij IV moest het allemaal echt kloppen, dat is een puzzel die moet worden opgelost. Er was concentratie bij vereist. Er staan levens op het spel. Bij romans is de puzzel vaak minder complex. Daar kun je zeggen “Dat is nu eenmaal zoals mijn hoofdpersoon het voelde”. Ik heb bij IV veel gehad aan opmerkingen van de eerste lezers. Ik had mijn lezers met de eerste versie wat onderschat, denk ik. Toen ik dat hoorde, kon ik het beter en moeilijker maken.’

Het hele artikel vind je onder de knop. 

Naar het volledige artikel

Over de auteur

Hebban Crew

2195 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'IV' van Arjen Lubach wordt mini-serie

Gerelateerd

Over

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresenta...


Gesponsorde boeken