Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Arjen Lubach

Artikelen 12 Newsroom 5 Spots 3

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresentator en cabaretier. Daarnaast is hij columnist, freelance tekstschrijver en filmscenarist. Hij is onder meer bekend door zijn Rapservice voor Koefnoen, als winnaar in 2012 van de televisiequiz De slimste mens, en van zijn maandelijkse taalrubriek met Paulien Cornelisse in De Wereld Draait Door. In november 2014 was de eerste uitzending van Zondag met Lubach, zijn satirische talkshow. Lubach werd in 2015 door het Nieuw Republikeins Genootschap uitgeroepen tot 'republikein van het jaar', vanwege zijn protesten tegen de monarchie en zijn idee zich tot farao der Nederlanden te laten uitroepen.

In 2006 maakte Lubach zijn romandebuut met Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend , twee jaar later gevolgd door Bastaardsuiker. In 2011 verscheen zijn derde roman, Magnus. Hiermee publiceerde Lubach drie zeer goed ontvangen romans, waarvan Magnus  werd bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, een publieksprijs. NRC prees het boek als `Sterk geschreven (...) Hermansiaanse thematiek, fraaie dialogen, vette wanhoop en subtiel (zelf)bedrog'. 

Ondanks Lubachs eerdere woorden 'Een Lubach-thriller komt er niet', schreef hij er toch een. Hij ontdekte met het schrijven van zijn eerste thriller een nieuw aspect van zijn veelzijdigheid. Met de thriller IV  (2013) won hij de Crimezone Debuutprijs 2013. Bovendien werd het boek genomineerd voor De Gouden Strop 2013. Topkapi Films kocht de verfilmingsrechten voor een televisiebewerking.

Laatste bewerking door hoid op 03/06/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Uncovered #4
03 juni 2018 2 reacties
Liefde voor YA & NA / 9 aanraders van boekverkopers
26 januari 2018 11 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken