Leest prettig, ook al is het niet overdreven boeiend

PaulVanDukenburg 19 oktober 2025
Wie is Arjen Lubach? Hoe is het leven van iemand die bekend is, het gemaakt heeft? Hoe was het leven daarvoor, hoe is het leven van iemand die van plan is het als cabaretier, schrijver of musicus te maken? Op al deze vragen krijg je een antwoord.
Het antwoord op al deze vragen is... verre van spectaculair.
Zowel voor als na de doorbraak overheersen twijfels en onzekerheden, eigenlijk net zoals bij ieder ander. Zoals verwacht is de roem eigenlijk best ongemakkelijk, het is ook geen doel op zich. Wel bijzonder hoe hij het, ondanks alle twijfels en onzekerheden niet opgeeft. Uiteindelijk met verdiend succes.
Het leest lekker, ik vond het leuk te ontdekken dat hij ook fan is van The Doors en Jim Morrison. Ook is het leuk om een inkijkje te krijgen in de muziekwereld, in de wereld van schrijvers en de kleinkunst. Toch valt dat een beetje tegen, die werelden lijken eigenlijk niet zo bijzonder als ik had verwacht. Regelmatig word je meegenomen in zijn gedachtegang. Op basis van zijn shows zou je een razendsnel spektakel van spitsvondigheden verwachten, maar ook dat is angstaanjagend gewoon,
Kortom, Arjen is intelligent, talentvol en succesvol. Maar boven alles... is hij heel erg gewoon. Gewoon Arjen.
Desondanks is het leuk om te lezen, al geniet ik meer van zijn shows, op zondag of tegenwoordig dagelijks.

Meer recensies van PaulVanDukenburg

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.