Dun maar intens

PaulVanDukenburg 05 februari 2025
Wat het eerste opvalt als je het boek in je handen hebt, is natuurlijk hoe dun het boekje is.
Toch wordt er veel in verteld, in een prettige schrijfstijl. Wat erg opvalt is het Vlaams, wat voor mij als Nederlander soms even wennen was. Vooral op het moment dat ik mij tijdens het lezen opeens verbijsterd afvroeg... "Wie is Pepe??"
Toch stoorde het niet, integendeel, in combinatie met de vriendelijke spreektaal gaf het mij juist het gevoel dat de schrijfster hoorde vertellen. Met een zachte, Vlaamse tongval vertelt ze haar verhaal.
Want dat is wat dit boek is, een autobiografie, de schrijfster vertelt haar eigen verhaal.
Een triest verhaal dat de lezer raakt.
Ook viel mij op dat de schrijfster veel beter loslaten heeft geleerd dan ikzelf.
Toen ik het boek uit had, voelde ik me echt een beetje achtergelaten met mijn zorgen.
Ik zat daar stilletjes met het dichtgeslagen boek nog in mijn handen, ik vroeg het bijna hardop.
"Maar hoe is het nu met de tweeling?"

Kortom, het is misschien een dun boek, maar misschien juist daardoor raakt het de lezer echt.

Meer recensies van PaulVanDukenburg

Het eerste deel in een nieuwe thrillerserie rond agent Lucy Halliday en haar speurhond Moss. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.