Advertentie

Hebban Newsroom

04
november 2019
om 16:09

‘Koning van Katoren’ titel Geef een (prenten)boek cadeau 2020

6 reacties

Koning van Katoren van Jan Terlouw is het jeugdboek dat in 2020 meedoet aan de campagne Geef een (prenten)boek cadeau. Het boek is vanaf 7 februari te koop voor € 2,-. Later deze maand wordt bekend welk prentenboek vanaf april in de boekhandel zal liggen. 

Het doel van de campagne is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Het boek is voor een klein bedrag te koop bij de boekhandel. De nadruk ligt bij deze campagne op het cadeau geven van het boek. Hiermee hoopt de stichting alle kinderen te bereiken, ook de kinderen die om wat voor reden ook thuis geen boeken hebben.  

In 2019 hebben meer dan 600.000 boeken hun weg naar de kinderen gevonden: 225.000 jeugdboeken en 400.000 prentenboeken. Het streven is om samen met de boekhandels, cadeaugevers en de landelijke organistaies die de actie steunen, in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken in Nederland en Vlaanderen.  

Jan Terlouw werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren en Oorlogswinter.Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1674 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: ‘Koning van Katoren’ titel Geef een (prenten)boek cadeau 2020

Gerelateerd

Over

Jan Terlouw

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) is vooral bekend als politicus en bestuurder, voorm...