Advertentie

Hebban Newsroom

07
juli 2020
om 12:00

Rutger Bregman krijgt Gouden Boek voor 'De meeste mensen deugen'

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman wordt bekroond met een officieel Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 papieren boeken verkocht in Nederland, genoeg voor de speciale goudenstatus. Bregman krijgt de unieke oorkonde vanavond uitgereikt door CPNB directeur Eveline Aendekerk en zal vervolgens aanschuiven in de talkshow Beau op RTL 4.

Rutger Bregman reageerde enthousiast:

‘Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat een dik boek over geschiedenis en filosofie, antropologie en archeologie zoveel lezers zou kunnen bereiken. Het stemt me hoopvol en dankbaar. Ik dank met name mijn geweldige redacteur Harminke Medendorp en uitgever De Correspondent - zonder hen was dit nooit gelukt.’

Rutger Bregman (1988) is historicus. In 2012 publiceerde hij Met de kennis van toen; een jaar later volgde het veelgeprezen De geschiedenis van de vooruitgang (bekroond met de Liberales-prijs voor het beste boek van 2013). De vertaling van Gratis geld voor iedereen verschijnt in 32 landen. De meeste mensen deugen, zijn laatste boek, verschijnt in 31 landen. Begin 2019 gaf Rutger een speech in Davos die de wereld over ging en meer dan 30 miljoen keer werd bekeken.

Gouden Boek
Sinds 2012 worden, analoog aan het gebruik in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt. Oorkondes worden uitgereikt aan boeken waarvan meer dan respectievelijk 200.000, 350.000 en 500.000 exemplaren zijn verkocht.



Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1958 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Rutger Bregman krijgt Gouden Boek voor 'De meeste mensen deugen'

Gerelateerd

Over

Rutger Bregman

Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) is historicus, schrijver en journalist voor o.a De Corresp...