Advertentie

Gratis geld voor iedereen

56
Rank 8968 Gelezen 66 Aan het lezen 9 Wil ik lezen 58 Favoriet 2 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben, het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan. In deze tijd, met koopkracht als laatste ideaal, schetst historicus Rutger Bregman nieuwe vergezichten. Van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede - het is tijd voor de terugkeer van de utopie.

Laat je meenemen op een reis door de geschiedenis en maak kennis met ideeën die tegen de tijdgeest ingaan, dwars door de oude scheidslijn van links en rechts heen. Gratis geld voor iedereen is een overrompelend boek dat je wereldbeeld op zijn kop zet. Het is geschreven in de overtuiging dat de wereld niet wordt geregeerd door lobbyisten, zakenlui of politici zonder visie. De wereld wordt geregeerd door ideeën en de kracht van de verbeelding. Alles wat we nu beschaving noemen, is begonnen in de hoofden van wereldvreemde dromers. Zoals ook het einde van de slavernij en de democratie eens onmogelijk leken, zo kan ook in deze eeuw het utopische werkelijkheid worden.

Over de auteur
Rutger Bregman (1988) studeerde geschiedenis aan de universiteiten van Utrecht en Los Angeles. In 2012 publiceerde hij Met de kennis van toen; een jaar later volgde het veelgeprezen De geschiedenis van de vooruitgang (bekroond met de Liberales-prijs voor het beste boek van 2013). Sinds september 2013 schrijft hij voor het online journalistieke platform De Correspondent. Zijn artikel over het basisinkomen werd online al honderdduizenden keren gelezen, genomineerd voor de European Press Prize en overgenomen door de Amerikaanse krant The Washington Post. In februari 2014 stond Bregman centraal in zijn Tegenlicht-documentaire: 'De noodzaak van een utopie'.

Dit boek is een uitgave van De Correspondent, een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag. Lees de nieuwste artikelen van Rutger Bregman op decorrespondent.nl/rutgerbregman.

Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
De Correspondent BV
Laatste editie
02 september 2019
ISBN
9789082256307 , 9789082256314 , 9789082256321 , 9789082520354 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 7,00 Bestel het luisterboek € 12,50
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 17 4 23 3 15 2 1 1 0

Artikelen over Gratis geld voor iedereen

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (3)

Lees en herlees en herlees en weer en weer

door: JorinaRoos 1 like
Boeiend boek wat je uitleest en weer moet/wil lezen. Het zet je aan het denken en laat je inzien dat het echt anders kan met de verhouding tussen arm en rijk. Zo belangrijk dus is het nakomen van financiele verplichtingen aan de overheid. Niet alleen de rijken maar ieder op zijn eigen plek in...

Zet je aan het denken!

door: Justreadbooksandenjoy 1 like
Soms diagonaal doorheen (de tweede helft), maar het heeft mij aan het denken gezet. De standpunten worden goed onderbouwd.

Zeer interessant

door: Dolinda 1 like
Onlangs zag ik op tv een uitzending van Radar met als thema 'het basisinkomen.' Een onderwerp waar al jaren over gesproken wordt. Voor mij de aanleiding om dit boek te lezen. Met sterke argumenten pleit Bregman voor de invoering van het basisinkomen. En zoals op de cover staat: en nog vijf grote...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook